Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως
 
Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου, τέλεση Θείας Λειτουργίας και ενημέρωση των πιστών υπό του Σεβασμιωτάτου όσον αφορά στην πορεία και στις ανάγκες της Ιεραποστολής στην Κορέα.

                

 

 

                                   

ΜΆΙΟΣ 2017

"Εκδήλωση-Συνάντηση"
Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής  διοργάνωσε το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 εκδήλωση-συνάντηση στο Πνευματικό  Κέντρο του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στην Αργυρούπολη  παρουσία του Δ.Σ του ιδρύματος και του π. Θεόδωρου Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως έγινε αναφορά στο Ιεραποστολικό έργο στην Άπω Ανατολή και δη στην Κορέα από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γεώργιο Αντωνάκη λόγω επιβεβλημένης απουσίας του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Νικολάου Ηλιόπουλου, προεβλήθη σχετικό οπτικουακουστικό υλικό και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία-συζήτηση του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ελευθέριου Χαβάτζα με τους παρευρισκόμενους σχετικά με την εμπειρία του στην Ιεραποστολή της Κορέας. Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως προσφέρθηκε τσάι.

 

                          

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Παρουσίαση του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Π.Ι.Ο.Ι.Α.Α στη νεανική συντροφιά του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Καλλιθέας με πρωτοβουλία του Αιδ. Πρωτ. π.Σιγάλα Ανάργυρου.
Προεβλήθη βίντεο με τις δράσεις της ορθόδοξης Χριστιανικής Ιεραποστολής στην Κορέα, προσφορά της κ. Δήμητρας Πασσά και ακολούθησε σχετική ενημερωτική ομιλία από τον Πρωτ. π. Ελευθέριο Χαβάτζα. Τέλος, μοιράστηκαν στους νέους δωρεάν τεύχη του περιοδικού, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Άπω Ανατολή, "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" προς  
περαιτέρω γνωριμία με την Ιεραποστολή στην Άπω Ανατολή.

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 5 Μαρτίου 2017 διοργανώθηκε στο  Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, Κάτω Πατήσια, πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού ναού π. Κυρίλου Κεφαλόπουλου και παρουσία του Δ.Σ του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής 'Απω Ανατολής, εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ι.Μ Κορέας με προβολή σχετικού οπτικοακουστικού  υλικού.

 

 

 

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον  Ιερόν Ναὸν τῆς Ἁγίας Βαρβάρας Ἀργυρουπόλεως.

Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος παρουσία του π. Θεόδωρου Γεωργίου

Ζωντανή σύνδεση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο.

Ακολούθησε δωρεάν λαχειοφόρος αγορά.

 

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Εκδήλωση στον Φιλολογικό σύλλογο "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" (πλατεία Καρύτση) 

Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος. Αναφερόμενος εις την ιεραποστολήν, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι:  η περί Ιεραποστολής αντιληψίς μας δεν μπορεί να σημαίνει κάτι ολιγώτερον από τον συντονισμόν της καρδίας μας με τον Ιησούν, ώστε να μπορούμε να βιώνουμε αληθινά το « μένειν εν τω Χριστώ», που σημαίνει ότι όλη μας η ύπαρξη ευρίσκεται ριζωμένη  στα βάθη της αγάπης Του. Και εδώ ακριβώς, ευρίσκεται το   αληθινό κίνητρο της Ιεραποστολής.

 

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ορθόδοξου ιεραποστολικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο.

Την ως άνω εκδήλωσιν επεραίωσεν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχ/δρίτης κ. Συμεών Βολιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, μεταφέρων τας ευχάς και τας ευλογίας Του. Εξήρε την προσωπικότητα του π. Αμβροσίου, αναφερθείς στο επίπονον και πολισχεδές  Ιεραποστολικόν έργον το οποίον συντελείται υπ’ Αυτού εις την Ι. Μητρόπολη της Κορέας.

 

  

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Εκδήλωση Τσάι, την 6η Μαρτίου 2016, για φιλάδελφη συμπαράσταση στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι με θέμα "Η Ιεραποστολική Μαρτυρία στην Άπω Ανατολή" και με προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Στο τέλος της εκδήλωσης λειτούργησε δωροέκθεση για τρεις ημέρες για την ενίσχυση των αναγκών της Ιεραποστολής στην ΄Άπω Ανατολή.

 

  

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στα γραφεία του Πατριαρχικού Ιδρύματος  Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής την 31η Ιανουαρίου 2016 παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και πλήθος φίλων της Ιεραποστολής.

 

 

 

 

  

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Αφιερωματική Εκδήλωσις την 14ην Ιουνίου 2015 στον Φιλολογικό Σύλλογον "Παρνασσός" του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής  Άπω Ανατολής επί τη συμπληρώσει 15 χρόνων από της εκδημίας του π.Παγκρατίου Μπρούσαλη δια την προσφοράν του εις Άπω Ανατολήν.

Aκολούθησε ομιλία του ακαδημαϊκού καθηγητή μαθηματικών-αστρονομίας κ. Γεώργιου Κοντόπουλου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Κον Κον Βαρθολομαίον εξεπροσώπησεν ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Ευστρατίου και τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κον Κον Ιερώνυμον, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Παρέστησαν Διδάσκαλοι του Ευαγγελίου, εκπρόσωποι του Πνευματικού κόσμου, εκπρόσωποι χριστιανικών ενώσεων και συλλόγων, πλήθος ευλαβών χριστιανών εκ των οποίων πολλοί υπήρξαν πνευματικά τέκνα του π. Παγκρατίου, πραγματοποιηθείσης ούτω Συνάξεως εις μνήμην του αοιδίμου Πατρός. (Διενεμήθη περικαλλές Λεύκωμα αναφερόμενον σε γεγονότα της ζωής του).