Αποστολή

Ἱδρύθη  ὑπό τοῦ  Οἰκουμενικοῦ  Πατριαρχείου μέ σκοπόν τήν ἐνίσχυσιν τοῦ ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐπιτελουμένου ἱεραποστολικοῦ ἔργου ἐν Ἄπω Ἀνατολῇ. Διοικεῖται  ὑπό  ἑνδεκαμελοῦς Διοικητικοῦ Συμβουλίου, διοριζομένου ἀνά τετραετίαν  ὑπό τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.

«Η πρόκληση που έρχεται για τον Χριστιανισμό, από την Άπω Ανατολή, όπου βρίσκεται η Κίνα, που είναι το κέντρο του Κόσμου, είναι πολύ μεγάλη. Στην Κίνα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Χριστό. Υπολογίζεται ότι ασπάζονται τον Χριστιανισμό 40.000 Κινέζοι την ημέρα, ενώ στα χρόνια που θα έρθουν εκτιμάται πως εκατομμύρια Κινέζοι θα έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό, αλλά οι περισσότεροι θα είναι ετερόδοξοι και ελάχιστοι Ορθόδοξοι. 

Αυτό θα συμβεί επειδή ενώ υπάρχουν πολλοί ετερόδοξοι Ιεραπόστολοι οι Ορθόδοξοι είναι ελάχιστοι. 
Είναι ανάγκη λοιπόν να ενισχυθεί η παρουσία των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων τόσο στην Νότιο Κορέα όσο και στις άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της γης, περισσότεροι από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι. 

Για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου, χρειάζεται  να δημιουργηθούν ιεραποστολικές ομάδες εργασίας εις τα μετόπισθεν, δηλαδή την Ελλάδα, που θα ασχολούνται με την προετοιμασία κειμένων, να γίνονται διαλέξεις περί της ιεραποστολής στις ενορίες, τους κύκλους και τα κατηχητικά, ώστε όλοι να γνωρίσουν και το έργο που επιτελείται στις χώρες αυτές της Άπω Ανατολής, αλλά να λειτουργήσουν και ως πηγή έμπνευσης για νέους ιεραποστόλους, και να εκμάθουν οι νέοι άνθρωποι τις γλώσσες που ομιλούνται στις χώρες αυτές ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν και να εργαστούν ιεραποστολικά. »

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος

Εικόνα: «Οι ‘Αγιοι 222 Νεομάρτυρες του Πεκίνου της Κίνας».

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος:

Σωτήριος Δεσπότης
Καθηγητής
Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Α’ Ἀντιπρόεδρος:

Λουκάς Καρράς
Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος

Β’ Ἀντιπρόεδρος:

Γεώργιος Αντωνάκης
Ιατρός

Γεν. Γραμματεύς:

Βασίλειος Μπίρτσας
Υπάλληλος ΝΠΔΔ

Ταμίας:

Μαρία Μαρσέλου
Συνταξιούχος Ιδίωτ. Υπάλληλος

Μέλη:

Χρυσάνθη Χαλκιοπούλου
Συνταξιούχος Δημοσίου

Νεκτάριος Λαβούτας
Συνταξιούχος

Δημήτριος Κάρμας
Λυκειάρχης – Καθ. Μαθηματικών

Γεώργιος Δημόπουλος
Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας

Χαρίκλεια Ρωξάνη
Οικονομολόγος

Μαρία Φύτρου
Τεχνικός Έργων Σιβιτανιδείου Σχολής

Ἐξελεγκτική Ἐπιτροπή:

Παναγιώτα Δρογκάρη
Δημόσιος Υπάλληλος

Αλέξιος Πλιάκος
Μαθηματικός, Ερευνητής