ORTHODOX KOREA · 15-DAY BRIEF

Δεκαπενθήμερο Δελτίο Orthodox Korea

Νέες ελληνικές αναρτήσεις για το διάστημα 16 Ιουν 2026 έως 01 Ιουλ 2026.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1 · 26 Ιουν 2026
Η νέα ποιμαντική επίσκεψη του μητροπολίτη Κορέας στην Ιαπωνία

Η νέα ποιμαντική επίσκεψη του μητροπολίτη Κορέας στην Ιαπωνία

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2026 ο μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον αγγλικανικό ναό του St. Alban’s στο Τόκιο, η οποία ετελέσθη στα ιαπωνικά, αγγλικά, ουκρανικά, ρωσικά και ελληνικά λόγω της πολυεθνικότητας των συμμετεχόντων. Στο κήρυγμα ο διάκονος Χριστοφόρος ανέλυσε το ευαγγελικό χωρίο «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν» και τόνισε την υπόσχεση του Χριστού για την κατάκτηση του πνευματικού και του υλικού κόσμου. Μετά την Απόλυση ο μητροπολίτης μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον πατέρα Παύλο Koroluk για την εικοσαετή διακονία του και προέτρεψε τους πιστούς να εκκλησιάζονται τακτικά και να ενημερώνουν άλλους για τις λατρευτικές συνάξεις. Ο μητροπολίτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο zoom meeting κάθε Τετάρτης στις 8 μ.μ.

Διαβάστε την ανάρτηση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2 · 22 Ιουν 2026
Τα μαθήματα στο Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας συνεχίζονται

Τα μαθήματα στο Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας συνεχίζονται

Στο Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας στη Σεούλ, που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, συμμετέχουν είκοσι σπουδαστές και σπουδάστριες με δάσκαλό τους τον καθηγητή-αγιογράφο κ. Σώζο Γιαννούδη από την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες έχουν σημειώσει ήδη μεγάλη πρόοδο, γεγονός για το οποίο παρετέθη γεύμα αγάπης το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος τους συνεχάρη για την πρόοδό τους και ανέφερε ότι η επιτυχία τους οφείλεται στον ζήλο και την εργατικότητά τους, καθώς και στο ότι ο καθηγητής τους είναι σπουδαίος αγιογράφος και καλός δάσκαλος. Ο μητροπολίτης υπογράμμισε ότι αυτά τα δύο προσόντα σπάνια συναντώνται στο ίδιο πρόσωπο.

Διαβάστε την ανάρτηση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 3 · 17 Ιουν 2026

Αγρυπνία και το ετήσιο Μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού μητροπολίτου Σωτηρίου

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Καπιονγκ τελέστηκε Αγρυπνία και ετήσιο Μνημόσυνο για τον μακαριστό μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο, τέσσερα χρόνια μετά την κοίμησή του, με την παρουσία προσκυνητών από εννέα διαφορετικές χώρες και συμμετοχή του μητροπολίτη Κορέας Αμβροσίου και άλλων ιερέων. Η Αγρυπνία ξεκίνησε με την Θ´ Ώρα και τον Μεγάλο Εσπερινό, κατά τον οποίο ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ανέλυσε σημεία από το κεφάλαιο Περί Προσευχής του βιβλίου του Αγίου Πορφυρίου, ακολουθούμενα από τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας τελέστηκε το Μνημόσυνο. Κατά την διανομή του Αντιδώρου μοιράστηκε αναμνηστική κάρτα με φωτογραφία του μητροπολίτη Σωτηρίου και τα λόγια που είπε πριν την κοίμησή του σχετικά με τον θάνατο και την απολογία ενώπιον του Κριτού.

Διαβάστε την ανάρτηση

Πηγή: https://orthodoxkorea.org